EXCLUSIV! Paula Seling: “Muzica este mai mult decât o meserie”

paula seling campia turziiA început sa cânte la vârsta de 6 ani, când părinţii săi au decis să urmeze o carieră muzicală. A dat joaca pentru studiu şi a renunţat la vacanţe pentru participarea la concursuri. Cu multă muncă şi-a împlinit însă, vis, după vis. A câştigat Festivalul Mamaia, Cerbul de Aur, a cântat pe aceeaşi scenă cu Al Bano şi a fost declarată cea mai bună voce feminină din România, în anul 2001. În 2010 ne-a reprezentat, împreună cu Ovi, la Eurovision, unde a obţinut locul III. Acum face parte din juriul emisiunii Tv „X-Factor”. 

De Ziua Naţionala, Paula Seling a colindat pentru prima dată în cadrul unui concert, în acest an, pentru locuitorii Câmpiei Turzii. Am profitat de ocazie şi am rugat-o să ne împărtăşească puţin din experienţa sa, precum şi din emoţiile trăite pe scena, de-a lungul celor 15 ani de carieră.

Reporter: Sunteţi pentru prima dată în oraşul nostru. Cum v-aţi simţit la Câmpia Turzii?
Paula Seling: M-am simţit foarte bine, a fost un public ales, un public foarte sensibil şi extrem de prezent în spectacol. Mi-a plăcut că oamenii au fost implicaţi, că au fost dedicaţi. Aşa cum noi în seara aceasta am construit o amintire frumoasă, sperăm că şi pentru cei prezenţi în sală, acest concert să rămână o amintire plăcută.

R: Este prima dată când colindaţi în acest an în cadrul unui spectacol?
P.S: Exact, este prima dată când am colindat. Mie, colindele îmi sunt foarte dragi. Îmi face o deosebită plăcere să pot să le cânt, aşa că, cu atât mai mult este o ocazie specială.

R: Care a fost cel mai emoţionant moment în cariera dumneavoastră?
P.S: Nu ştiu să spun. Întotdeauna sunt momente speciale, chiar dacă sunt mai mici, sau momente care nu au un efect foarte mare asupra lumii, în general. De exemplu, şi în seara aceasta (n.r. 1 decembrie 2011) a fost un moment foarte frumos. Poate pentru că a fost ultimul, poate pentru că a fost Ziua României, poate pentru că a fost prima dată când am cântat colinde, nu ştiu, dar în momentul acesta, seara aceasta e cea mai specială. Fiecare moment are ceva frumos în el.

R: Cum s-a schimbat viaţa dumneavoastră după Eurovision?
P.S: Viaţa mea, efectiv, nu s-a schimbat foarte mult. Poate percepţia publicului asupra a ceea ce facem cu toţii pe scenă a fost un pic alta. Publicul a înţeles că suntem foarte dedicaţi şi că ne implicăm extrem de mult în tot ceea ce facem. Muzica pentru noi este mai mult decât o meserie, mai mult decât un hobby şi mult mai mult decât ceea ce se vede. Suntem complet dedicaţi, când spun «suntem», mă refer la toată trupa, la toţi cei care fac ca momentele de pe scenă să fie cât mai aproape de ceea ce ne dorim.

R: Veţi mai colabora cu Ovi si pe viitor?
P.S: Absolut, chiar am înregistrat o piesă pentru Crăciun, „A venit iar Crăciunul”, se numeşte, aşteptăm să iasă de la mixaj. A fost o producţie realizată în colaborare cu Ovi, versurile sunt scrise de Paul Nanca, pe o piesa veche, din repertoriul internaţional. Rămâneţi cu noi pe site-ul www.phoenix.ro sau www.paulaseling.ro şi veţi gasi mai multe amănunte în ceea ce priveşte această piesă.

R: Când va fi lansată?
P.S: În curând, noi am înregistrat piesa şi o vom lansa imediat ce este gata mixajul. Practic, de pe o zi pe alta.

R: De-a lungul timpului aţi participat la foarte multe concursuri. Acum sunteţi de cealaltă parte a baricadei, în juriul emisiunii „X-Factor”. Cum este această ipostază din punctul dumneavoastră de vedere?
P.S: Mult mai grea decât mi-aş fi închipuit, pentru că eu nu obişnuiesc să critic lumea, pentru că întotdeauna mă gândesc că există motive pentru care cineva nu se prezintă exemplar. Aici, trebuie să fiu foarte directă şi să spun lucrurilor pe nume. Încerc să fac asta cât mai puţin dureros pentru cel criticat, încerc să fac o critică constructivă. Sper că mi-a ieşit până acum. Ştiu ce e în sufletul celui care e pe scena pentru că şi eu am fost la atâtea concursuri, în ipostaza aceasta şi sper că ceea ce fac să fie bine şi să fie parte din ceea ce vrea Dumnezeu de la mine.

paula seling campia turzii 23

Last modified onDuminică, 17 Iulie 2016 17:11

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top

Sectiuni

Adrese utile

Recomandari

Follow Us

×

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time