Deputatul de Turda, Virgil Pop, a fost condamnat la 5 ani de închisoare

Virgil PopÎnalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat pe deputatul Virgil Pop la 5 ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă.

Deputatul a mai fost condamnat la un an de închisoare pentru fals în înscrisuri şi trei ani pentru spălare de bani, dar în decizia finală s-a precizat că Virgil Pop urmează să execute doar pedeapsa cea mai grea, adică pe cea de cinci ani.

Pe lângă astea, instanţa a mai hotărât că, timp de trei ani, după executarea pedepsei, parlamentarul nu va mai avea dreptul de a vota sau de a candida. De asemenea, deputatul va trebui să restituie şi 130 de mii de lei către o societate comercială pe care ar fi prejudiciat-o şi 30 de mii de euro către denunţătorul din acest caz.

Potrivit rechizitoriului, în perioada decembrie 2007-aprilie 2008, în calitatea sa de atunci de consilier judeţean, Virgil Pop a solicitat unei societăţi din Oradea suma de 80 de mii de euro pentru a interveni pe lângă conducerea Electrica şi pe lângă preşedintele Consiliului Judeţean Cluj în vederea încheierii unor lucrări de instalaţii electrice pe raza judeţului.

Virgil Pop a fost arestat preventiv în acest caz între 17 noiembrie şi 11 decembrie 2008, perioadă în care era şi candidat, dar după ce a fost ales deputat în colegiul Turda, acesta a fost eliberat.

Last modified onDuminică, 17 Iulie 2016 17:11

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top

Sectiuni

Adrese utile

Recomandari

Follow Us

×

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time