Cursuri pentru şomerii tineri

somaj2400 de şomeri cu vârste cuprinse între 16 şi 26 de ani din judeţul Cluj vor primi ajutor pentru angajare. Prezentul proiect îşi propune să îmbunătăţească măsurile active de ocupare a forţei de muncă pentru şomeri tineri, inclusiv şomeri de lungă durată (150) , prin activităţi specifice şi adaptate grupului ţintă: evaluarea şi consilierea psihologică, consilierea profesională precum şi participarea la cursuri care dezvoltă competenţe de bază, ce măresc gradul de competitivitate şi adaptabilitate la nevoile pieţei muncii. Cursurile se vor baza pe dezvoltarea competenţelor informatice, antreprenoriale şi sociale.

Proiectul European care va dura 23 de luni a fost lansat de Asociaţia de Sprijinire, Promovare şi Cooperare Internaţională a Tinerilor. Bugetul alocat pentru ajutarea celor 400 de şomeri este de 500.000 de euro. Condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească un tânăr pentru a beneficia de acest program sunt: vârsta maximă de 24 de ani, lipsa unui loc de muncă de minim o lună, asigurarea că persoana în cauză nu este încadrată într-o anumită formă de învăţământ, atestarea printr-o adeverinţă medicală a faptului că tânărul poate munci.

Cei care doresc să se încrie trebuie să completeze un formular pe site-ul www.protin.ro, unde vor afla toate detaliile necesare particpării la aceste cursuri gratuite.

 

Last modified onDuminică, 17 Iulie 2016 17:11

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top

Sectiuni

Adrese utile

Recomandari

Follow Us

×

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time