Consilierul județean, Florinel Cuc, a fost declarat incompatibil de ANI. Află din ce cauză și ce măsuri se vor lua împotriva acestuia

florinel cucAgenția Națională de Integritate (ANI) a constatat în urma procedurilor de evaluare, încălcarea legislației referitoare la regimul juridic al incompatibilităților de către Traian Florinel Cuc, consilier județean în cadrul Consiliului Județean Cluj. Soția acestuia este asociat în firma care execută o serie de lucrări comandate de instituția publică la care lucrează Cuc.

Potrivit ANI, situația consilierului este evaluată încă din luna august, iar reprezentanţii instituţiei spun că acesta a încălcat legislaţia privind incompatibilitatea, "ca urmare a încheierii de către Consiliul Județean Cluj, instituție în care domnul Traian Florinel Cuc exercită funcția de consilier județean, a unui contract având ca obiect amenajarea drumului de acces la gospodăria de apă din localitatea Cămărașu, cu Gentilia Construct SRL", societate în cadrul căreia soţia lui Cuc este asociat şi administrator.

Conform legislației în vigoare, consilierii locali și consilierii județeni care au funcția de administrator sau asociat la societățile comerciale cu capital privat sau cu capital majoritar de stat ori cu capital al unei unități administrative-teritoriale, nu pot încheia contracte comerciale de prestări de servicii, de executare de lucrări, de furnizare de produse sau contracte de asociere cu autoritățile administrației publice locale din care face parte, cu instituțiile sau regiile autonome de interes local aflate în subordinea ori sub autoritatea consiliului local sau județean respectiv ori cu societățile comerciale înființate de consiliile locale sau consiliile județene respective. De asemenea, aceste prevederi se aplică și în cazul în care funcțiile sau calitățile respective sunt deținute de soțul sau rudele de gradul I ale alesului local

Cuc nu va mai avea dreptul de a exercita o funcție sau o demnitate publică, cu excepția celor electorale, pe o perioadă de trei ani, de la data rămânerii definitive și irevocabile a hotărârii judecătorești de confirmare a existenței stării de incompatibilitate. Legea îi oferă acestuia posibilitatea, ca în termen de 15 zile, să conteste raportul de evaluare.

Traian Florinel Cuc ocupă funcția de consilier județean din 23 iunie 2004.

 

Last modified onDuminică, 17 Iulie 2016 17:11

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top

Sectiuni

Adrese utile

Recomandari

Follow Us

×

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time