Competiţia de discursuri publice „Tinerii învaţă de la tineri”

centrul ratiu pentru democratie turdaCentrul Raţiu pentru Democraţie, în parteneriat cu Ardor Transilvania, vă invită sâmbătă, 16 februarie, începând cu ora 10.00, la sediul CRD din Turda, Piaţa 1 Decembrie 1918, nr.1, la competiţia de discursuri publice pentru liceeni „Tinerii învaţă de la tineri”.

Fiecare participant va susţine două discursuri a câte 5 minute. Tema primului discurs este „Ar trebui ca în fiecare an şcolar elevii să fie redistribuiţi în clase în funcţie de notele obţinute în anul anterior”, tema celui de-al doilea va fi impromptu. Ordinea vorbitorilor se va stabili prin tragere la sorţi.

Jurizarea competiţiei va fi asigurată de o echipă formată din reprezentanţi ai CRD şi ai ARDOR Transilvania. Discursurile vorbitorilor vor fi evaluate pe baza următoarelor criterii: conţinut, structură, logica argumentelor, coerenţa dintre comunicarea verbală, nonverbală şi paraverbală, relaţia vorbitorului cu publicul. Media notelor celor două discursuri reprezintănota finală a concurentului.

Această iniţiativă promovează valorile cetăţeniei active, încurajând implicarea tinerilor în dezbaterile publice, participarea activă la generarea de idei şi asumarea unei poziţii faţă de tema propusă. Pe termen lung, sperăm ca astfel de exerciţii să stimuleze tinerii să se informeze, să-şi asume responsabilitatea acţiunilor civice şi să argumenteze critic punctul lor de vedere. Discursul public este folosit ca instrument educaţional de dezvoltare a competenţelor de sinteză, creative şi analitice.

Proiectul „Tinerii învaţă de la tineri” urmăreşte formarea şi dezvoltarea abilităţilor de comunicare în rândul tinerilor, promovarea incluziunii sociale şi a comportamentului democratic. Proiectul este cofinanţat de Comisia Europeană prin programul „Tineret în Acţiune”.

Last modified onDuminică, 17 Iulie 2016 17:11

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top

Sectiuni

Adrese utile

Recomandari

Follow Us

×

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time