Centrul de recuperare „Carine” Câmpia Turzii se dezvoltă

carine campia turzii se dezvolta

În luna ianuarie a anului curent, Centrul de Recuperare “Carine” a achiziţionat un aparat de fizioterapie, dezvoltând astfel o nouă dimensiune de intervenţie importantă în ceea ce priveşte recuperarea la nivel funcţional a beneficiarilor.

Aparatul reprezintă o sponsorizare din partea Unităţiii Militare 01969 Câmpia Turzii, ai cărei angajaţi ne-au stat mereu alături, fiind solidari cu eforturile noastre axate pe a face diferenţa în viaţa copiilor şi tinerilor cu dizabilităţi asistaţi, venind astfel în întâmpinarea familiilor acestora, cu sprijin, susţinere, grijă şi căldură.

Beneficiile fizioterapiei în recuperarea deficienţelor la nivel funcţional, la centru, sunt următoarele: tonifiere musculară, îmbunătăţirea circulaţiei sanguine, prevenirea atrofierii musculare, relaxarea spasmelor şi eliminarea durerilor musculare.

Această nouă componentă de intervenţie reprezintă o nevoie veche identificată la nivelul centrului, fiind o metodă de tratament ajutătoare în procesul de recuperare a spasticităţii musculare. Vine ca şi completare la celelalte proceduri existente deja, şi anume: kinetoterapie, masaj, psihopedagogie şi consiliere psihologică individuală şi de grup. Totodată, începând cu vara anului 2014, echipa multidisciplinară a centrului s-a mărit cu 5 voluntari, care susţin zilnic activităţi de socializare şi de petrecere a timpului liber prin intermediul unor ateliere, dar şi o serie de grupuri axate pe dezvoltare emoţională şi a deprinderilor de viată independentă.

Mulţumim tuturor celor care ne sunt alături, ne dau forţă şi ne îndeamnă la o atitudine proactivă.

Irina Munteanu
Coordonator Centrul de Recuperare “Carine”

Last modified onDuminică, 17 Iulie 2016 17:14

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top

Sectiuni

Adrese utile

Recomandari

Follow Us

×

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time