Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie!

simpozion mihai eminescuPrimăria şi Consiliul Local prin Biblioteca ”Astra” din Câmpia Turzii şi Clubul Copiilor din localitate, au organizat în data de 15 ianu-arie în Sala Mică a Palatului Cultural ”Ionel Floaşiu”, un simpozion omagial, dedicat poetului Mihai Eminescu.

În deschidere, doamna bibliotecar Olivia Tărcuţă le-a spus celor prezenţi, despre importanta ,,zestre” moştenită de la geniul culturii româneşti, Mihai Eminescu. Copiii de la Clubul Copiilor au dat citire biografiei lui Eminescu, iar orchestra de suflători ai Şcolii Populare de Artă ”Tudor Jarda” secţia externă Câmpia Turzii au interpretat piese muzicale cum ar fi „Mai am un singur dor”, „Pe lângă plopii fără soţ” şi „Somnoroase păsărele”. Poeziile lui Eminescu au răsunat din glasurile copiilor. Rând pe rând, de la cei mici până la cei mai mari, cu toţi l-au omagiat prin poezie pe „Luceafărul poeziei româneşti”.

În închiere, preotul Simion Felvinţi i-a felicitat pe copii şi i-a îndemnat să înveţe pentru a deveni ceva în viaţă. De asemena, viceprimarul Dorin Lojigan a declarat că a fost foarte încântat de programul oferit de copii şi că în instituţia primarului vor găsi întotdeauna sprijin în derularea activităţilor culturale.

Last modified onDuminică, 17 Iulie 2016 17:11

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top

Sectiuni

Adrese utile

Recomandari

Follow Us

×

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time