Află cum a motivat instanța arestarea lui Apostu

sorin apostu curtea de apelInstanța a motivat arestarea primarului Sorin Apostu, prin faptul că acesta ar fi urmat să comită alte infracțiuni.

Motivarea urmează să fie făcută publică. Avocatul Gheorghiță Mateuț, citat de citynews.ro a declarat că este foarte curios să vadă motivarea deciziei, întrucât, după spusele acestuia, singura probă existentă la dosar este declarația Aspaziei Droniuc. Mateuț susține că măsura arestării s-a bazat pe trei elemente: că sunt motive din care rezultă că primarul a încercat să zădărnicească aflarea adevărului, că există date din care rezultă că acesta pregătește săvârșirea altor infracțiuni și că prezintă pericol public.

Avocații primarului Sorin Apostu au mai afirmat ca așteaptă motivarea hotărârii de arestare pentru 29 de zile pentru a afla care este finalitatea actului de corupție. "Am crezut că voi descoperi din studierea dosarului finalitatea actului de corupție, dar din dosar nu am descoperit nimic. Pentru cei 49 de mii de euro este un contract semnat care a și fost ridicat de către procurori" a mai spus Gheorghiță Mateț, citat de aceeași sursă.

Primarul Sorin Apostu este acuzat ca "în cursul anilor 2009-2011, în schimbul încheierii unor contracte – de asigurare a parcului auto al regiilor subordonate Consiliului Local Cluj, respectiv de salubrizare a orașului - inculpatul Apostu Sorin, în calitatea sa de primar, a pretins și primit sume de bani totalizând echivalentul în lei a 94.000 de euro".

Alături de primarul Sorin Apostu, în acest dosar mai sunt cercetați alți oameni de afaceri: Mustafa Bekar, acționarul SC Kiat, Călin Stoia, acționarul SC Brantnet Veres, și a fost audiat și Simion Muresan, patronul Electrogrup.

Monica Apostu, soția primarului este cercetată în stare de libertate, alături de alte șase persoane.

 

Last modified onDuminică, 17 Iulie 2016 17:11

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top

Sectiuni

Adrese utile

Recomandari

Follow Us

×

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time