Adrian Mischian: "Tot mai mulţi cetăţeni au înţeles importanţa colectării selective"

adrian mischian slcias campia turziiReporter: Domnule Mischian, au trecut mai bine de 9 luni de când aţi preluat conducerea SLCIAS. Prin ce schimbări a trecut societatea în acest timp?

Adrian Mischian: Încă de la investirea mea ca preşedinte al consiliului de administraţie al SLCIAS şi implicit ca director mi-am propus câteva măsuri urgente în ceea ce priveşte revitalizarea activităţii societăţii. În primul rând am pus accent pe creşterea gradului de încasare a facturilor emise către beneficiari, pentru a asigura un cash-flow care să asigure o bună funcţionare din punct de vedere financiar a firmei. A urmat instruirea personalului propriu în vederea îmbunătăţirii relaţiei cu clienţii şi schimbării atitudinii faţă de societatea în care muncesc. Imaginea firmei în mass-media şi în relaţia cu clienţii era aproape inexistentă. S-a încercat şi cred că s-a şi reuşit crearea unui brand SLCIAS, prin care demonstrăm că SLCIAS nu este doar firmă care „adună gunoiul şi mătură străzile" ci o entitate activă, în creştere şi în dezvoltare, interesată de mediul înconjurător, capabilă să propună proiecte şi să le şi ducă la finalizare. Mărturie stau proiectele "Selecţia ta contează" şi "Mărţişorul Verde", lansate pentru creşterea gradului de colectare selectivă a deşeurilor menajere, proiecte care au avut succes.

R.: Aţi achiziţionat utilaje noi, aţi făcut rebranding societăţii, personalul a fost instruit şi sediile renovate. Ce urmează?

A.M.: Anul trecut am reuşit să ne îmbunătăţim parcul auto cu un autocompactor şi să ne dotăm într-o anumită măsură atelierul auto cu scule şi dispozitive ( generator curent, aparat sudură, etc.) şi anul acesta vom continua cu achiziţionarea de noi utilaje în scopul de a ne îmbunătăţi calitatea serviciilor prestate. Astfel vom achiziţiona un autocompactor şi trei utilaje de măturat mecanizat, destinate în special întreţinerii aleilor dintre blocuri, trotuarelor, parcurilor şi străzilor mai mici.

R.: Cum decurge proiectul "Selecţia ta contează!"

A.M.: Proiectul „Selecţia ta contează!" este activ şi nu are termen de finalizare, fiind permanent. Tot mai mulţi cetăţeni au înţeles importanţa colectării selective şi de la lună la lună cantitatea de deşeuri reciclabile recuperată este în creştere. Mai bine stăm în cartierele de case, avem în continuare dificultăţi în zona de blocuri de locuinţe.

R.: Conform regulamentului serviciului de salubritate, nerespectarea preselectării deşeurilor pe categorii se sancţionează cu amenzi. Aţi fost nevoit să recurgeţi la amenzi?

A.M.: Până în acest moment nu am aplicat nicio amendă pentru nerespectarea colectării selective a deşeurilor menajere, deşi există cadrul legal şi logistic pentru a face acest lucru. Am considerat că este mai bine să continuăm campania de conştientizare a importanţei colectării selective, dar vor urma şi amenzile pentru cei care nu răspund pozitiv faţă de această activitate.

R.: Care este situaţia rampei de gunoi?

A.M.: Situaţia rampei de gunoi este neschimbată. În dată de 16 iulie 2012 rampa se va închide, urmând ca depozitarea gunoiului menajer din Câmpia Turzii şi localităţile învecinate să se facă pe altă rampă de gunoi autorizată, cel mai probabil la Cluj-Napoca. Mai mult, începând cu luna aprilie 2012 va fi restricţionat accesul pe rampă a firmelor care operează în alte judeţe decât judeţul Cluj.

R.: Am primit mesaje la redacţia Câmpia eXpress din partea unor cetăţeni care sunt îngrijoraţi de mirosul neplăcut ce se simte la locuinţele din apropierea rampei de gunoi. Există vreo soluţie în această privinţă?

A.M.: Ştim că rampa de gunoi din Câmpia Turzii este una neconformă din punct de vedere a normelor de protecţia mediului şi crează disconfort locuitorilor din zona. Sunt lucruri moştenite, cu greu reuşim să remediem câte ceva din deficienţele rampei, cheltuielile fiind foarte mari în acest sens. Chiar dacă o parte semnificativă din veniturile societăţii vin din activităţile de la rampa de gunoi, suntem conştienţi că problemele de mediu înconjurător şi de sănătate publică sunt prioritare, iar închiderea rampei este iminentă. Acest lucru va conduce la reorganizarea activităţii societăţii, iar un număr de 38 de persoane din 88 cât sunt la oră actuală încadraţi la SLCIAS urmează să-şi piardă locul de muncă.

R.: Campania "Mărţişorul Verde" s-a dovedit a fi un real succes. Aveţi şi alte proiecte asemănătoare pentru perioadă următoare?

A.M.: Cu siguranţă că avem şi alte proiecte de viitor. Momentan suntem implicaţi în acţiunea Primăriei „Luna curăţeniei", acţiune ce se desfăşoară până la sărbătorile de Paşte. Viitoarele acţiuni vor viza instituţiile de învăţământ, copiii şi tinerii în special.

R.: În şedinţa ordinară a Consiliului Local din luna februarie, unul din punctele de pe ordinea de zi se referea la aprobarea vânzării, prin licitaţie publică, a imobilului în care acum îşi desfăşoară activitatea SLCIAS. Unde o să vă desfăşuraţi activitatea dacă Primăria va vinde spaţiul?

A.M.: În capitalul social al societăţii există o clădire, respectiv clădirea unde avea locaţie Centrală Termică nr.9, din zona pieţei mari. Avem deja proiect tehnic privind amenajarea ei ca sediu cu birouri, ateliere şi garaje auto. Avem în vedere demararea reabilitării clădirii cât mai curând, bineînţeles în funcţie de resursele financiare ale firmei.

R.: Ce ne puteţi spune despre omul politic Adrian Mischian?

A.M.: Nu ştiu dacă neapărat sunt om politic, deşi activez în politică din anul 1993. În acel an am fost printre cei 7-8 fondatori ai organizaţiei judeţene de tineret a PD, iar de atunci am activat continuu în viaţa politică, dar fără a ocupa vreo funcţie politică importantă, vizibilă. Am reprezentat anumite partide politice în consilii de administraţie ale unor societăţi cu capital de stat şi cred că în numirea mea în funcţii de conducere ale companie de apă şi societăţii de salubritate s-a avut în vedere şi activitatea politică. Principalul avantaj care mi l-a dat politică a fost şansă de lucra cu personalităţi importante din zonă, d-l Vasinca, d-l Săbău, d-l Bordea, d-l Săveanu, d-l Haiduc şi alţii, profesionişti cu multă experienţă de la care am avut foarte multe de învăţat. Din păcate lupta politică în zilele noastre depăşeşte cu mult zona dialogului şi a disputelor de idei. Îmi amintesc cu plăcere că prin politică mi-am făcut mulţi prieteni încă de când eram la organizaţia de tineret. Înainte ne invităm cu plăcere la activităţi chiar dacă făceam parte din partide diferite, dar acum lucrurile stau cu totul altfel, din păcate.

Însă, cel mai frumos proiect politic în care am fost şi sunt implicat este cel de acum, acest proiect se numeşte UNPR Câmpia Turzii. Suntem un grup de tineri care în frunte cu candidatul nostru pentru funcţia de primar, Marian Morar, venim în faţa cetăţenilor cu un program ambiţios şi potrivit vremurilor actuale, cel mai bun din punctul nostru de vedere.

R.: În final, cum vedeţi viitorul SLCIAS?

A.M.: Personal cred în viitorul societăţii de salubritate SLCIAS, deşi mulţi spun că în curând vom fi absorbiţi de o firmă de salubritate puternică. Cu o politică economică şi de personal adecvată, cu un control riguros al cheltuielilor şi al calităţii serviciilor prestate, cu un sprijin financiar venit din partea autorităţilor locale, putem dovedi că suntem un operator de salubritate local şi de ce nu şi regional, serios, pe care se poate conta. Sunt o persoană ambiţioasă şi acest lucru vreau să-l transmit şi societăţii pe care o conduc.

Având în vedere că este primul interviu care îl dau ziarului vostru şi ştiu că sunteţi la început de drum, vreau să vă doresc mulţi cititori, un tiraj cât mai mare şi o viaţa cât mai lungă în presa locală.

De asemenea, pentru că ne aflăm în Săptămâna Mare a Paştelui, doresc că urez tuturor locuitorilor oraşului nostru linişte în suflet, speranţa de mai bine şi multe bucurii alături de cei dragi!

HRISTOS A ÎNVIAT!

 

Last modified onDuminică, 17 Iulie 2016 17:11

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top

Sectiuni

Adrese utile

Recomandari

Follow Us

×

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time